‘Ondanks dat de grootste trancedj’s van de wereld uit Nederland komen, is het aantal leuke trancefeesten een stuk minder geworden, en al helemaal in de Achterhoek.
Hoe te gek zou het dan zijn, om op een prachtige locatie midden in de Achterhoek een paar waanzinnige trance-dj’s uit te nodigen en samen een fantastisch feest te bouwen?’

Het zijn de eerste zinnen van een video die op 23 augustus 2013 word gelanceerd en inmiddels duizenden keren via Youtube is bekeken. Doel van de video is om mensen te mobiliseren een initiatief voor een nieuw dance-event te steunen.

Wanneer we een groep van 400 mensen bij elkaar krijgen die aangeven € 15,00 te willen investeren wanneer het feest daadwerkelijk plaatsvindt, is onze missie geslaagd.

Op 9 september komt er een tweede video uit met de bekendmaking van de datum -7 december 2013- en de locatie van I Love Trance, de prachtige Oude Calixtus. We krijgen steeds meer medestanders, het initiatief word opgepakt door de media en steeds vaker gedeeld via social media. Daarnaast word er ook van alle kanten inhoudelijke hulp aangeboden. Dit draagt enorm bij aan de ‘samen-dingen-mogelijk-maken’-sfeer die rondom het initiatief heerst.

Een kleine week voor het verstrijken van de deadline kunnen we op 7 september via Facebook melden dat de kurk van de fles champagne kan. De doelstelling is gehaald! Hierdoor kan I Love Trance op 7 december in de Oude Calixtus in Groenlo definitief op poten gezet worden.

De website word omgebouwd van crowdfunding-site naar event-site en op 23 oktober maken we in een 2e update-video de line-up bekend en kondigen we de start van de kaartverkoop aan.